Η Πολύτεκνη Γυναίκα - 8 Μαρτίου 2015

Μία αγκαλιά γεμάτη παιδιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ομως, τα τελευταία χρόνια, με τίς αρνητικές επιρροές πού δεχτήκαμε από χώρες της Ευρώπης και τίς Η.Π.Α, ο αριθμός των πολύτεκνων οικογενειών μειώθηκε δραματικά! Ετσι, το δημογραφικό προβάλλει ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά μας προβλήματα.

Εν τούτοις, παρότι ζούμε σε εποχή πού βασιλεύει ό καταναλωτισμός, ή φιλαυτία, ή εϋζωΐα και ο υπερτονισμός των «δικαιωμάτων», υπάρχουν οικογένειες πού τολμούν να αγγίξουν το όνειρο και την ευτυχία της πολυτεκνίας. Αναμφισβήτητα κυρίαρχη μορφή, ή ψυχή πού καθοδηγεί καί σημείο αναφοράς, ειναι ή μάνα.

Η ελληνίδα γυναίκα, πού οπλισμένη με θάρρος μπαίνει στον αγώνα και αποφασίζει να υπηρετήσει την επιστήμη της αλλά, κυρίως, να φέρει στον κόσμο, να μεγαλώσει και να αναθρέψει όχι μόνο ένα  ή δύο, αλλά τρία, τέσσερα, έξι και πολλές φορές οκτώ, δέκα και περισσότερα ακόμα παιδιά.

Η Πολύτεκνη Γυναίκα δεν φέρνει μόνο στα σπλάχνα της τη νέα ζωή, αλλά επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο χρέος της διάπλασης μιας υγιούς προσωπικότητας καί της διαπαιδαγώγησης με αρχές καί ιδανικά.


Στό πρόσωπο της συγκεντρώνονται οι ιδιότητες εκείνες πού την εξυψώνουν σε σύμβολο ζωής καί ελπίδας. Αυτή ενσταλάζει οτίς ψυχές των παιδιών της τίς πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης καί της αλληλεγγύης, μέσα από την αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή, τη δημιουργία, το ωραίο. Διπλός ό ρόλος της εργαζόμενης πολύτεκνης μητέρας, διπλές οι δυσκολίες, διπλές όμως καί οι χαρές.


Ή μητέρα -μας αναφέρει σε ομιλία του ό ιερός Χρυσόστομος- όταν πονάει για το παιδί της, ευχαριστείται άπ' αυτόν τον πόνο, φροντίζει για τα παιδιά που γέννησε και ευφραίνεται γι' αυτές τίς φροντίδες, παρόλο πού ή φροντίδα αυτή καθ' έαυτήν εΐναι βεβαίως κουραστική και πικρή,όταν όμως καταβάλλεται για τα παιδιά, συνοδεύεται από πολλή ευχαρίστηση.

Σε μία εποχή που σωοτά τη χαρακτηρίζουν ''εποχή χρηματιστηρίου''. με νέους και μεγάλους να περιμένουν εύκολα, πολλά και σύντομα κέρδη, οι έννοιες της θυσίας, της προσφοράς και της υπομονετικής αναμονής της καρποφορίας μοιάζουν ντεμοντέ και ξεπερασμένες. 

Η επένδυση σε πολλά χαρούμενα παιδικά κεφαλάκια θεωρείται μη αποδοτική και η κοινωνία  αποθαρρύνει και ειρωνεύεται την πολύτεκνη γυναίκα, γιατί έχει σαν σύνθημα: η γυναίκα στην παραγωγή και όχι στην αναπαραγωγή.

Ακόμα, η πλειοψηφία των πετυχημένων προτύπων των γυναικών της 7ης τέχνης και της πολιτικής, παρασύρουν τις νέες γυναίκες να τελειώνουν όσο γίνεται νωρίτερα, με ένα το πολύ δύο παιδιά, να επαναφέρουν την προσεγμένη τους εμφάνιση και να βγουν στο κυνήγι της καριέρας. Ετσι τα παιδικά χαμόγελα γύρω μας λιγοστεύουν, τα σχολεία μας αδειάζουν καί οι γειτονιές χάνουν το χρώμα τους καί την ομορφιά τους.


Σε πείσμα όμως αυτής της νοοτροπίας υπάρχουν οικογένειες με ΓΥΝΑΙΚΕΣ πού γίνονται οδοδείκτες και φωτεινά παραδείγματα για τις νέες κοπέλες, ορόσημα και φάροι για τις επερχόμενες γενεές, υποδείγματα ανιδιοτελούς προσφοράς, ηρωισμού και αποφασιστικότητας.

Αυτές καταφέρνουν να συνδυάσουν το παιδικό νανούρισμα με το ωράριο της τράπεζας, τις ωτίτιδες, τις ιώσεις καί τους κωλικούς με την ερευνά και τις εφημερίες στα νοσοκομεία, το ατελείωτο πλύσιμο καί σίδερο με τη ζωντανή διδασκαλία, το διάβασμα των παιδιών με τις υποθέσεις του δικαστηρίου και, ακόμα την αφοσίωση και συμπαράσταση στο σύζυγο τους με την ευχάριστη συναναστροφή στο χώρο της εργασίας τους.Έτσι κερδίζουν σε ωριμότητα και ικανότητα αξιολόγησης των καταστάσεων και προτεραιότητας των προβλημάτων. Όπως και να το δούμε, πρόκειται για... μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου.


Μην περιμένετε να τις δείτε σε επίσημες δεξιώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης ή άλλων επίσημων φορέων.

Κινούνται αθόρυβα ανάμεσα μας και ανάμεσα σας χωρίς να ζητούν την προβολή τους. "Αν όμως θέλουμε η κοινωνία μας να έχει ποιότητα ζωής και να υπάρξει ελπίδα για συνέχεια της φυλής μας, πρέπει να τιμώνται, να βραβεύονται, να αναδεικνύονται, αλλά και να στηρίζονται ηθικά και υλικά από την Πολιτεία.
Έτσι κι αλλιώς, έμεις οι πολύτεκνες γυναίκες αντιπροσωπεύουμε το πιο αισιόδοξο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.


Μαζί με τους συζύγους μας τολμάμε να φέρουμε τα παιδιά που ο Θεός μας χαρίζει. 

Δεν φοβόμαστε τις στατιστικές, 
Δεν κοντοστεκόμαστε μπροστά στα αποθαρρυντικά γκάλοπ και ανησυχούμε για το αύριο και το μεθαύριο. 
Δεν μας απογοητεύει η αδιαφορία της Πολιτείας και η απουσία της από τα  προβλήματα μας. 
Αντιμετωπίζουμε τη ζωή και το μέλλον με πίστη και χαμόγελο.
Αυτό προσπαθούμε να το μεταδώσουμε και  στα παιδιά μας. Αυτά τα μικρά φυτώρια, πού πρέπει, θεωρούν τον εαυτό τους προνομιούχο πού ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια.

Ξεχνάμε την κούραση στο πρώτο τους χαμόγελο. 

Προοσπερνάμε τίς ρυτίδες με ψυχραιμία. Αδιαφορούμε που ο μισθός εξαφανίζεται πριν καλά-καλά τον δούμε. Εχουμε συνηθήσει τα γέλια, τα κλάματα, τίς πολλές φωνές και την ισοπέδωση  κινητής και ...ακίνητης μας περιουσίας.


Αγαπάμε την πατρίδα μας, χαιρόμαστε πού μπορούμε να τη 
στηρίζουμε. Με καμάρι γράφουμε κάθε νέο μας παιδί στο δημοτολόγιο της πόλης μας

Και επειδή η αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία δεν διδάσκεται αλλά εμπνέεται, ελπίδα μας και ευχή μας είναι να εμπνεύσουμε κι άλλες Γυναίκες να μας ακολουθήσουν, κάνοντας πραγματικότητα την ευχή της Εκκλησίας μας στο μυστήριο του Γάμου, να είναι τα παιδιά «ώς_νεόφυτα ελαίων κύκλο της τραπεζής» των γονέων τους.



πηγή : orthodoxigynaika.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ