Οδεύουμε προς τη συρρίκνωση του ελληνικού έθνους. Θα το επιτρέψουμε;

Οδεύουμε προς τη συρρίκνωση του ελληνικού έθνους.
 Θα το επιτρέψουμε;

            Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία 7 χρόνια μια πρωτόγνωρη και πολύπλευρη κρίση. Μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, κρίση αξιών, αλλά προπάντων μια δημογραφική κρίση. Και άλλες φορές στη μακραίωνη ιστορία μας περάσαμε σαν έθνος πολλές κρίσεις αλλά τις ξεπεράσαμε αλώβητοι. Γιατί; Διότι μια οικονομική κρίση θα έρθει και θα περάσει. Θα περάσουμε δύσκολα, θα πεινάσουμε αλλά θα επιβιώσουμε. Όταν όμως ο συνδυασμός είναι μια κρίση αξιών παράλληλα με μια δημογραφική κρίση τότε το αποτέλεσμα είναι θανατηφόρο. Γιατί; Διότι εκλείπουν οι συγκολλητικοί και ομογενοποιητικοί παράγοντες οι οποίοι αφενός συγκροτούν την έννοια, την ενότητα και συνοχή του έθνους μας, όπως είναι η γλώσσα μας, η θρησκεία μας, η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και αφετέρου δημιουργούν την εθνική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα. Η έλλειψη αυτή συνδυαζόμενη με την δημογραφική κρίση, καθιστά την εξάλειψη του έθνους αναπόφευκτη.
            Οι κατευθύνσεις επομένως στις οποίες πρέπει να δοθεί έμφαση είναι δύο: Όσον αφορά στην κρίση αξιών ο ρόλος του σχολείου και της εκκλησίας, αλλά πρωτίστως της οικογένειας είναι σημαντικότατος. Λόγω και της αθρόας μετανάστευσης ο ρόλος αυτών των τριών θεσμών είναι απαραίτητος προκειμένου να διατηρηθεί η εθνική ταυτότητα, ακρογωνιαίος λίθος για την επιβίωση του έθνους.
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μία σημαντική παράμετρο. Αν το πρόβλημα μας είναι η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού και η ύπαρξη του απαραίτητου εργατικού δυναμικού προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη εργατικών χεριών, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς με την μετανάστευση. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πρόθυμοι να εγκατασταθούν μόνιμα και να εργαστούν στην Ελλάδα. Είναι όμως αυτό το πρόβλημα μας;  Ίσως αυτό να ήταν το πρόβλημα ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου, ο οποίος θα έβλεπε το κράτος σαν μια επιχείρηση και το μόνο πρόβλημα του θα ήταν να έχει επαρκή αριθμό ειδικευμένων και ικανών εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του σε ποια φυλή ή ποια θρησκεία ανήκει ο καθένας τους.
Η Ελλάδα μας όμως δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι καν ένα πολυεθνικό κράτος όπως είναι η Αυστραλία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω έχει θεσπίσει αυστηρότατους νόμους για την μετανάστευση διότι διαβλέπει τον κίνδυνο. Πόσο μάλλον θα έπρεπε να διαβλέπει τον κίνδυνο η χώρα μας, η οποία μέχρι και το 1990 ήταν ένα ομοιογενές έθνος – κράτος αποτελούμενο από Έλληνες ορθοδόξους κατά 98%, ενώ σήμερα το 7% του πληθυσμού αποτελείται από μετανάστες από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, με προοπτική το 2080 αυτοί οι μετανάστες να αποτελούν το 40 – 50% του πληθυσμού της Ελλάδος.
Όσοι λοιπόν συμφωνούμε ότι η δημογραφική κρίση είναι πρωτίστως ζήτημα εθνικής επιβίωσης θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις και να πιέσουμε το κράτος να τις εφαρμόσει. Τα οικονομικά κίνητρα και η επαγγελματική αποκατάσταση των γονέων και των τέκνων των πολύτεκνων οικογενειών έχει αποδειχθεί ότι είναι οι αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις. Επίσης πρέπει να αναζητηθούν τρόποι μείωσης των εκτρώσεων.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε ως έθνος ας δούμε μερικά στοιχεία:
- ΕΛΣΤΑΤ: Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα, οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες.
 - Eurostat: Στα 7,7 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας έως το 2080.
Το 2013, οι γεννήσεις στην Ελλάδα έπεσαν πρώτη φορά  κάτω από 100.000, από το 1921! ΄Ηταν 94.134 και οι θάνατοι 111.794 (17.660 περισσότεροι). Το 2014, θάνατοι  114231 και γεννήσεις 93.452 με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών (διαφορά 20.779). Το 2015 μέχρι 26 Οκτωβρίου η κατάσταση είναι εφιαλτική! Θάνατοι 99.300, γεννήσεις 75.377 (υπεροχή θανάτων 23.923!)


- (Α.Π.Ε – Μ.Π.Ε) Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα καθώς το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.
          Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 40.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, και οι μισές έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους. Τα στοιχεία αυτά επικαλείται ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας, Θεοχάρης Ταντανάσης, σε παρουσίαση του με τίτλο «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων. Όρια και προτεραιότητες»
- Wikipedia: Κατά τη δεκαετία 2000 - 2010, η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών όχι μόνο από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αλλά από ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα περίπου το 7% του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται από μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε.
- ΕΛΣΤΑΤ:

- Guardian:   "Generation G": 200.000 νέοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω κρίσης.

            Τα ανωτέρω στοιχεία αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η δημογραφία έχει αργές αλλά μη αναστρέψιμες μεταβολές. Εμείς οι πολύτεκνοι ας είμαστε πρωτεργάτες στην προσπάθεια αφύπνισης των συμπατριωτών μας και στον αγώνα παρέμβασης προς το κράτος ώστε να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να θεσπίσει μέτρα πριν να είναι πλέον πολύ αργά.

                                                                                                Γιανναδάκης Κωνσταντίνος
                                                                                            Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.
                                                                             του συλλόγου πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής
                                                                                                «Άγιοι Τερέντιος & Νεονίλλη»

                                                                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ !!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ