Επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με αφορμή την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας έναντι των Πολύτεκνων Οικογενειών , απέστειλε επιστολή σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αιτείται την στήριξή των Πολύτεκνων Οικογενειών.
Στην επιστολή αναφέρονται κύρια προβλήματα , που αντιμετωπίζουν οι Πολύτεκνες Οικογένειες στην Ελλάδα του 2017. Μερικά από αυτά είναι :

1) Η αδιαφορία και η υποκριτική πολιτική των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, έναντι στο Δημογραφικό Πρόβλημα της Χώρας

2) Η έλλειψη Κοινωνικής Πολιτικής , ώστε να υπάρξει μέριμνα για την Πολύτεκνη Οικογένεια ,

3) Η αύξηση των φόρων & η μείωση των επιδομάτων & των συντάξεων , αποδυναμώνουν την Πολύτεκνη Οικογένεια

4) Η παράλογη πολιτική της πολιτείας να « εκτοπίζει » την Πολύτεκνη Οικογένεια, από κάθε πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για αυτό ζητάμε από τους Βουλευτές να παρέμβουν και να στηρίξουν τις αδύναμες πολύτεκνες οικογένειες της χώρας.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή μας ΕΔΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
« ΑΓΙΟΙ ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ & ΝΕΟΝΙΛΛΗ»
Μη Κερδοσκοπικού , φιλανθρωπικού & εκπολιτιστικού χαρακτήρα
Αρ. Μητρώου Πρωτ. Αθηνών : 30480 , Αρ. Διατ. Αναγνώρισης : 63/2014 Ειρ. Κρωπίας
Γ.Β. Σπυράκου 7 Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής , ΤΚ 19003 Αττική
Τηλ : 2299112133 , Φαξ : 2299112133 , Κιν.: 6970078770 , email : zxyrafi@yahoo.gr
                            Αριθμός Εθνικού Μητρώου Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας :09221ΣΥΠ12046Ο28Ν-1525
Αριθμός Ειδικού Μητρώου Εθελοντικών ΜΚΟ : 09221ΣΥΠ12046Ο28Ν – 1411


Αρ. Πρωτ. 188                                              Μαρκόπουλο , 6 Μαρτίου 2017                                                                                 
Προς :      Τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου .
Θέμα : «Αίτημα στήριξης των Πολύτεκνων Οικογενειών »
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, έχοντας υπόψιν :
1)    Την Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 128 Β / 24-1-2017 , όπου οι πολύτεκνες οικογένειες, λόγω μη σύννομης προσμέτρησης των Οικογενειακών Επιδομάτων στο Οικογενειακό Εισόδημα, απορρίπτονται από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
2)   Την μη επικαιροποίηση των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, όπου οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέχρι σήμερα , συνεχίζουν να είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση το καλοκαίρι του 2015 με εισοδήματα του 2014 , έχει ως αποτέλεσμα πολλές πολύτεκνες οικογένειες , οι οποίες βιώνουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης ,να μην έχουν δικαίωμα στο πρόγραμμα. ( Σημειώνουμε ότι στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ , υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πλέον απεβιώσει )
3)   Την μείωση των Οικογενειακών Επιδομάτων, όπου το 2016 οι Πολύτεκνες Οικογένειες το έλαβαν μειωμένο κατά 3,6% ( μία άτυπη φορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών, η οποία ανέρχεται σε έσοδα στο κράτος περίπου 30.000.000 € μόνο από τις πολύτεκνες οικογένειες, εξαιρώντας τις τρίτεκνες που και αυτές έχουν υποστεί την ίδια άτυπη φορολογία )
4)   Την Υπερφορολόγηση των Πολύτεκνων Οικογενειών μέσω των έμμεσων & άμεσων φόρων ( π.χ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΦΙΑ**** , ΦΠΑ, ΔΕΚΟ )
**** Σημειώνουμε ότι, πολλές πολύτεκνες οικογένειες δεν έλαβαν ΠΟΤΕ απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ , διότι η ΓΓΔΕ μη σύννομα, προσμετρά τα Οικογενειακά Επιδόματα ως εισόδημα, οπότε υπερβαίνει το εισόδημα τα εισοδηματικά κριτήρια & η απαλλαγή δεν χορηγείται .

 Αλλά και :
1)    Την μείωση των συντάξεων των Πολύτεκνων Γονέων, οι οποίοι πρόσφεραν στην Πατρίδα , εργατικό δυναμικό & στρατιωτικό δυναμικό , εξασφαλίζοντας για την πατρίδα το μέλλον του ασφαλιστικού & της άμυνας και
2)   Την κατάργηση της Ισόβιας Σύνταξης της Πολύτεκνης Μητέρας, η οποία με την προσφορά της εξασφαλίζει ένα Έθνος.

Αιτούμαστε από εσάς Κύρια & Κύριε Βουλευτή τα εξής :

1)    Την Παρέμβασή σας για την τροπολογία της Υπουργικής Απόφασης ΦΕΚ 128 Β / 24-1-2017 , ώστε να εξαιρεθούν ( νόμιμα) από τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης , τα οικογενειακά επιδόματα & οι πολύτεκνες οικογένειες να αποτελέσουν δικαιούχοι του προγράμματος.
2)   Την παρέμβασή σας για την έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων δικαιούχων του ΤΕΒΑ, ώστε να επικαιροποιηθούν οι δικαιούχοι & να ενταχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες που αυτή την στιγμή λόγω αλλαγής εισοδηματικής κατάστασης δεν έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν
3)   Την παρέμβασή σας για κατάργηση της άτυπης φορολογίας του 3,6% στα οικογενειακά επιδόματα των τριτέκνων και πολυτέκνων , ώστε τα επιδόματα αν όχι να αυξηθούν , να καταβάλλονται στα αρχικά τους ποσά, κάθε τρίμηνο, όπως ο νομοθέτης είχε νομοθετήσει.
4)   Την παρέμβασή σας για την εφαρμογή του άρθρο 2 παράγραφος 2 του νόμου 1910/44, όπου τα πολυτεκνικά βιβλιάρια να θεωρούνται ανά 3 έτη , ατελώς και για αυτό τον λόγω να παρακρατείται από τον ΟΓΑ μέσω των Οικογενειακών επιδομάτων 1,5€/μήνα , τα οποία θα αποδίδονται στους Συλλόγους & στις Ενώσεις των Πολυτέκνων, μέσω της δήλωσης Α21 , όπου ο δικαιούχος θα δηλώνει τον Σύλλογο όπου είναι εγγεγραμμένος και εκπροσωπείται.
5)  Την Παρέμβασή σας για αφορολόγητο, ανεξαρτήτου εισοδήματος, σε όλες τις Πολύτεκνες Οικογένειες, ως ένδειξη σεβασμού για την προσφορά τους στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Σε αυτό το σημείο σας ενημερώνουμε ότι : από 1/1/ έως 28/2/2017 οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων κατά 11.713 (θάνατοι 24.198, γεννήσεις 12.485)!!!
6)   Την παρέμβασή σας για την επαναφορά των συντάξεων στους Πολύτεκνους Γονείς, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν αφήσει ανθρώπινο δυναμικό ( 4,6,8,10,,12,18 τέκνα ) τόσο για την εξασφάλιση του ασφαλιστικού, όσο και για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας
7)   Την παρέμβασή σας για την επαναφορά της Ισόβιας Σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, ως φόρο τιμής, για την προσφορά της στην πατρίδα .
8)   Την παρέμβασή σας για νομοθετική ρύθμισή , ώστε η ακίνητη περιουσία & οι αποταμιεύσεις των Πολύτεκνων Οικογενειών να είναι ακατάσχετα.
9)   Την παρέμβασή σας για νομοθετική ρύθμισή , όπου όλα τα στεγαστικά δάνεια των πολύτεκνων οικογενειών να διαγραφούν, αφού η πολιτεία οφείλει να παρέχει στέγη στις πολύτεκνες οικογένειες.
10) Την Παρέμβασή σας για δωρεάν δικαστικά έξοδα στις πολύτεκνες οικογένειες,
11)  Την παρέμβασή σας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

Τέλος , αιτούμαστε από όλους εσάς το εξής :

Κάθε βουλευτής , να προσφέρει ΌΛΟ τον Βουλευτικό Μισθό του Μαρτίου & του Απριλίου , στους Συλλόγους Πολυτέκνων των  περιφερειακών ενοτήτων όπου έχει εκλεγεί , ως δωρεά , είτε σε χρηματικό ποσό , είτε σε είδη πρώτης ανάγκης για την άμεση ανακούφιση των οικονομικά δυσμενέστερων Πολύτεκνων οικογενειών  της περιφερειακής του ενότητας.

Αυτή η πράξη σας θα αποτελέσει ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ και θα κριθεί ανάλογα, για την σύγχρονη & συστηματική εξόντωση του Ελληνικού Έθνους των τελευταίων ετών.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας , σε όλα τα παραπάνω, διότι
ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Εκ μέρους του ΔΣ,
Η Πρόεδρος


Ζωή Ξυράφη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ