ΣΟΚ : Άνεργες & άστεγες Πολύτεκνες Οικογένειες εκτός ΚΕΑ.........

Αγαπητοί Πολύτεκνοι γονείς ,

Το ΔΣ του Συλλόγου , έχοντας υπόψιν :
1)Το ΦΕΚ Β128/24-1-2017 : Υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το έτος 2017 και 
2) την απάντηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΑ , στην ερώτηση αν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται στο υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος.


3) Τα εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα, πολύτεκνων οικογενειών

Συμπεραίνουμε ότι :

α) Οι πολύτεκνες οικογένειες & ειδικά οι άνεργες ή και άστεγες, απορρίπτονται από το πρόγραμμα του ΚΕΑ , λόγω εισοδήματος. Διότι στο δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, προσμετρά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων & Πολύτεκνων Οικογενειών, ως εισόδημα .
( Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε ότι μεγάλος αριθμός Πολύτεκνων Οικογενειών το 2016 , έλαβε το ΄μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος  στην γ΄& δ΄ δόση ) 

β) Η προσμέτρηση των Οικογενειακών Επιδομάτων, των πολύτεκνων οικογενειών, είναι ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ , διότι σύμφωνα :
1) με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου ΙΑ2  ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ , όπου αναφέρεται ότι : « Το επίδομα της παρούσας υποπαραγράφου δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου » &
2) με τις διατάξεις ν.4254/2014 ορίζεται ότι το από 1.1.2013 ΄΄ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΄΄, δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

Άρα , καλούμε δημόσια :
1) τον πρωθυπουργό Κύριο Αλέξιο Τσίπρα &
2) την Αναπληρώτρια Υπουργό Κυρία Θεανώ Φωτίου ,
Την τροποποίηση του ΦΕΚ Β 128 / 24-1-2017 & την εξαίρεση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων & του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων & Πολυτέκνων , από τα εισοδηματικά κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ορίζουν οι παραπάνω νόμοι.

Διότι , τα πραγματικά θύματα της φτώχειας & της εξαθλίωσης , στην Ελλάδα του 2017 είναι τα ΠΑΙΔΙΑ

Με σεβασμό 
Το ΔΣ του Συλλόγου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ