Συνεχίζονται οι βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαροπούλου, για μικρούς και μεγάλους!


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αν. Αττικής «Άγιοι Τερέντιος & Νεονίλλη», συνδιοργανώνουν «Βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου», για παιδιά από 7 ως 12 ετών, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34).
Πρόκειται για μία δράση, που σκοπό έχει την φιλαναγνωσία και τη γνωριμία των μικρών παιδιών με το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και τον πλούσιο κόσμο των βιβλίων και των παραμυθιών.
Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, θα γίνεται αφήγηση παραμυθιού και θα ακολουθεί ζωγραφική ή χειροτεχνία.
Οι επόμενες δύο συναντήσεις του μήνα Νοεμβρίου είναι:
• Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και
• Παρασκευή 20 Νοεμβρίου
Ώρα: 17:30 – 19:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο του βιβλίου!

Σχόλια

  1. Η γνωριμία ενός παιδιού με τα μυνήματα που κρύβουν τα παραμύθια,οι μύθοι,τα διηγήματα και οι λαικές παραδόσεις,η λογοτεχνία, η έντεχνη πραγματικά με όλο τον πλούτο της γλώσσας μας και όλων των παραπάνω είναι κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε .Πολύ περισσότερο απ' την ευχαρίστηση μιας ανάγνωσης είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του παιδιού και οι σωστές βάσεις για την αγάπη για το διάβασμα και τη μάθηση,τη γνωριμία με τον κόσμο του βιβλίου αλλά και τον αληθινά θαυμαστό κόσμο που σαν δώρο ζούμε.Αυτή μαζί με την ευχάριστη ψυχαγωγία και το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντική καθότι δε μπορούμε να φανταστούμε ένα παιδί που δε θα "ζει" αυτό που ακούει.Για την επόμενη ανάγνωση προτείνω την δραματοποίηση απ΄τα παιδιά με τα λιγοστά ρούχα που διαθέτουμε-εκείνα θα τα πλουτίσουν με τη φαντασία τους- και τη "κουβέντα" μέσα απ΄την επιλογή των ρόλων που θα διαλέξουν για το τι τους εντυπωσίασε, τι κατάλαβαν τι τους άρεσε απ' το παραμύθι.Ας μας τα δείξουν λοιπόν ζωντανά. Αννα Δερμουση Καζανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ