Έκκληση παραχώρησης χώρου για την στέγαση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αν. Αττικής

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες για την παραχώρηση χώρου περίπου 80-100 τ.μ. στην περιοχή του Μαρκοπούλου Μεσογαίας,  ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Συλλόγου ( γραφεία, συνελεύσεις ΔΣ, διανομές, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικού ιατρείου & φαρμακείου). 
Πέραν του ότι η ύπαρξη σταθερού χώρου θα διευκoλύνει την επικοινωνία & την στήριξη τόσο με τις άπορες Πολύτεκνες Οικογένειες - μέλη μας που θέλουν να βοηθηθούν όσο και τις λιγότερο άπορες πολύτεκνες οικογένειες - μέλη μας που επιθυμούν να εξυπηρετούνται , συνδράμουν & να συμμετέχουν , είναι σημαντική η στέγαση του Συλλόγου στην όλη  προσπάθεια για την  συγκέντρωση πρώτων ειδών (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.λ.π.) , όπου περιορίζεται σημαντικά λόγω της απουσίας χώρου.

Συγκεκριμένα , σκοποί του σωματείου είναι:

1)   Η προάσπιση, προαγωγή και προβολή των πάσης φύσεως (υλικών, κοινωνικών, ηθικών και πνευματικών) συμφερόντων, αιτημάτων και δικαιωμάτων των πολυτέκνων εν γένει και των μελών του ειδικώτερα και ο αγώνας για τη βελτίωση των όρων της διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους.
2)   Η νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων όπως αυτά αναγνωρίζονται από το Σύνταγμα, τους νόμους, τις διεθνείς συμβάσεις και το κοινοτικό δίκαιο, η παρακολούθηση κάθε νομοθετικής εξέλιξης και κρατικής πολιτικής σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο  και η ενημέρωση των μελών του επ’αυτών.
3)   Η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την υποβολή προτάσεων, το σχεδιασμό, την κατάρτιση και την υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών και των ευπαθών και ειδικών κοινωνικών ομάδων μεταξύ των μελών του.
4)   Η συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) στα πλαίσια της προβολής, προώθησης  και επίλυσης των κάθε είδους ζητημάτων που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες.

5)   Η μελέτη και προβολή του δημογραφικού προβλήματος της χώρας,  η συγκέντρωση και επεξεργασία των σχετικών στοιχείων, η εκπόνηση μελετών και η συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.
6)   Η ηθική, υλική και κάθε άλλης μορφής συμπαράσταση, βοήθεια και προστασία των πολυτέκνων εν γένει και των μελών μας ειδικώτερα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τους.
7)   Η αλληλοϋποστήριξη και η ανάπτυξη της αλληλλεγύης μεταξύ των μελών μας και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας, συντροφικότητας και συμπαράστασης.
8)   Η ενίσχυση και μέριμνα απόρων, ασθενών και αναξιοπαθούντων μελών μας και μη και η ανάπτυξη φιλανθρωπικής δραστηριότητας προς ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας.
9)   Η προστασία του θεσμού της οικογενείας, της  μητρότητας και ειδικότερα της πολύτεκνης μητέρας.
10)                Η προστασία των παιδιών και των νέων από τους ποικίλους κινδύνους της σημερινής κοινωνίας.
11)                Η ψυχαγωγία των μελών και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την εν γένει  βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του Συλλόγου.
12)                Η οργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η ανάπτυξη και εκπλήρωση πολιτιστικών σκοπών μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.
  
Η επιδίωξη των ανωτέρω σκοπών πραγματοποιείται κυρίως με :

Α) Με την επικοινωνία και διαπραγμάτευση με κάθε κρατικό φορέα ή όργανο αρμόδιο για τα ζητήματα των πολυτέκνων και την εκπόνηση και εισήγηση σε αυτά μελετών και προτάσεων.
Β) Με τη συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, forum και δημόσιες συζητήσεις και την προβολή των ζητημάτων που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.
Γ) Με την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργασίας με αντίστοιχα σωματεία, συλλόγους, την ΑΣΠΕ και κοινωνικούς φορείς που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο αλλά και με δημόσιες υπηρεσίες, διεθνείς οργανισμούς, εκπαιδευτικά και επιστημονικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δ) Με την ηθική και υλική συμπαράσταση στα μέλη και στις οικογένειές τους για την ικανοποίηση κάθε νόμιμου αιτήματός τους και ιδίως την συνδρομή στην ανεύρεση εργασίας στους γονείς και στα τέκνα, τη μέριμνα για την μόρφωση και επιμόρφωση αυτών και την οικονομική ενίσχυση τους στο μέτρο των δυνατοτήτων του σωματείου.
Ε) Με την άσκηση κάθε ηθικού και νομικού (δικαστικού και εξώδικου) μέσου σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου και των θεσμών.
ΣΤ) Με την αναζήτηση μελών και χορηγιών και την αποδοχή οικονομικής ενίσχυσης ή επιχορήγησης προς το σωματείο από οποιονδήποτε φορέα και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (π.χ. υπουργεία, εκκλησίες, μονές, δωρητές, ευεργέτες, ιδρύματα κλπ).
Ζ) Με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, εκδρομών, λαχειοφόρων αγορών και λοιπών ψυχαγωγικών δρατηριοτήτων.
Η) Με την έκδοση εφημερίδας, περιοδικού, βιβλίων, ημερολογίων ή άλλων εντύπων και την δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
Θ) Με τη χρησιμοποίηση κάθε νόμιμου μέσου (διαμαρτυριών, αγωνιστικών κινητοποιήσεων κλπ) για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων, αιτημάτων και συμφερόντων των πολύτεκνων οικογενειών και των μελών τους.


Σας ευχαριστούμε ,

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ : 2299112133 & 6970078770




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ