Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του υπό ίδρυση Συλλόγου Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο.

Την πρώτη του συνάντηση στην ΠΟΛΗ του Λαυρίου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου ο υπό ίδρυση Σύλλογος Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών-πολυτέκνων για την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού που θα φέρει το όνομα Τερέντιος και Νεονίλλα, (σ.σ. οι οποίοι είναι και οι Άγιοι προστάτες των πολυτέκνων) και θα λειτουργήσει σύντομα με έδρα το Μαρκόπουλο και ένα από τα παραρτήματα του θα είναι και η πόλη του Λαυρίου. Σκοπός του Συλλόγου θα είναι η διευκόλυνση των πολυτέκνων σε θέματα που τους αφορούν και η διεκπεραίωση προβλημάτων που όσο πάνε και αυξάνονται στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής ο οποίος θα είναι και συμπαραστάτης στην νέα αυτή προσπάθεια.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής κα Ευαγγελία Βελετάκου και Ιωάννης Συρίγος. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η προσωρινή Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αν . Αττικής κα Ζωή Ξυράφη.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς στον χαιρετισμό του ανέφερε : «Θέλω να ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό. Όπως γνωρίζετε στο Λαύριο έχουμε μεγάλο αριθμό πολυτέκνων οικογενειών οι οποίες ξεπερνούν τις τριακόσιες (300), ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει δηλώσει ήδη πως θα βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή διαθέτοντας χώρο στέγασης για το παράρτημα. Είναι εποχές δύσκολες και το γνωρίζουμε όλοι, εσείς οι πολύτεκνοι ακόμα καλύτερα, η ίδρυση του Συλλόγου θα βοηθήσει όλους να αντιμετωπίσετε αυτή την λαίλαπα. Ήδη η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εξαγγελία νέων μέτρων, εμείς σαν Δήμος την ερχόμενη τετάρτη στο Δ.Σ. θα ψηφίσουμε τον κανονισμό λειτουργίας του Κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι τις γιορτές, αυτό είναι μία πρώτη βοήθεια για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες, ήδη ως Δήμος έχουμε μειώσει τις εισφορές των πολυτέκνων στο νερό και θα το προωθήσουμε ώστε να μειωθούν και στα Δημοτικά τέλη. Πρέπει να γίνει μία καταγραφή των πολυτέκνων ώστε να δούμε σε τι στάδιο βρισκόμαστε όσον αφορά τον αριθμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να ορίσετε μια τριμελή επιτροπή εδώ ώστε να καταγράψετε τις οικογένειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να εγγραφούν στο παράρτημα Λαυρίου και εν συνεχεία στον Σύλλογο Πολυτέκνων Αν. Αττικής. Δεύτερο βήμα είναι να διεκδικήσετε προγράμματα που τρέχουν από την Ε.Ε και σαν Δήμος μπορούμε να σας διαθέσουμε άτομο το οποίο ασχολείται με αυτά. Εύχομαι αυτή η ενέργεια της ίδρυσης του Συλλόγου να μην μείνει στα λόγια αλλά να γίνει πράξη καθώς οι καταστάσεις μας το επιβάλουν, θα στηρίξουμε την ενέργεια αυτή ώστε να αποφέρει καρπούς, θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις στις οποίες θα είμαστε παρών, θεωρείστε από τώρα πως ο Δήμος Λαυρεωτικής θα είναι συνεργάτης σας και ήδη μπορείτε να μιλάτε με την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο κα Βελετάκου. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας».

 Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ μίλησε και με την προσωρινή Πρόεδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αν. Αττικής και ιδρύτρια του εγχειρήματος κα Ζωή Ξυράφη.
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ : Καλησπέρα και καλή αρχή στο έργο σας. Θα θέλαμε να μας πείτε  ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι;
Zωή Ξυράφη : To κύριο μας πρόβλημα είναι ότι μας ξεχνάει η Πολιτεία σαν κοινωνία των πολυτέκνων , ξεχνάει μία κοινωνία η οποία ουσιαστικά είναι η βάση ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους, η λύση του δημογραφικού προβλήματος, παρόλα αυτά δεν ασχολείται καν μαζί μας μειώνοντας τα επιδόματα, βγάζοντας την ισόβια σύνταξη από την μητέρα και όλο αυτό έχει καταντήσει στο σημείο του τραγικού.
Υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες στην Ανατολική Αττική που λόγω της οικονομικής κρίσης πλέον δεν έχουν την δυνατότητα την χρηματική να μετακινηθούν στο Κέντρο της Αθήνας να ανανεώσουν τις κάρτες πολυτέκνων για να πάρουν τα τρόφιμα τα οποία δικαιούνται, δεν μπορούν να μετακινηθούν σε δράσεις που οργανώνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων και έτσι προχωράμε στην ίδρυση αυτού του Συλλόγου στην Ανατολική Αττική ώστε τα μέλη του και να έχουν φωνή και να ακούγονται και να έχουν και υπηρεσίες και παροχές όπως τους αρμόζει είτε αυτές είναι υλικές είτε πνευματικές και ηθικές γιατί το έχουν ανάγκη. Οι οικογένειες πολυτέκνων του Λαυρίου είναι μία κοινωνία πονεμένη σε μεγάλο βαθμό ήταν άνθρωποι που εργάζονταν και είχαν δουλειές και σήμερα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα για αυτό και ήρθαμε και στην πόλη του Λαυρίου.
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ : Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν 10 Δήμαρχοι. Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας έχει συμπαρασταθεί σε όλη αυτή την προσπάθεια;
Zωή Ξαράφη Τον Δήμο Λαυρεωτικής τον βρήκαμε με νέα θητεία και νέο Δήμαρχο ο οποίος παρά τον φόρτο εργασίας των πρώτων ημερών του μας συμπαραστάθηκε αμέριστα στην προσπάθεια αυτή, τον ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου για να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση, θα μας διαθέτει τα πούλμαν του Δήμου για την μετακίνηση των οικογενειών σε εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται από τον Σύλλογο μας, να προσέρχονται στο Μαρκόπουλο ώστε να μην έχουν το άγχος της μετακίνησης λόγω κόστους, ήδη η μείωση των τιμολογίων του νερού είναι μια σημαντική βοήθεια για τους πολυτέκνους, ελπίζουμε να το μεταφέρει και στα Δημοτικά τέλη γιατί όχι και να το μηδενίσει για ειδικές περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.  Επίσης το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια εξαίρετη ιδέα η οποία υλοποιήθηκε και θα επιλύσει και αυτό πολλά από τα προβλήματα των πολυτέκνων. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λαυρεωτικής για την φιλοξενία.
Πληροφορίες για τον  υπό ίδρυση Σύλλογο Πολυτέκνων Αττικής στα τηλέφωνα : 2299112133 & 6970078770
πηγή :  http://hpolhmas.com
Ρεπορτάζ : Άρης Αρίφογλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ